Technistone felületek

A polírozott felületeken kívül, a Technistone kínál néhány különböző felületet: antik, matt, csiszolt, pala, szálcsiszolt.

Polírozott

A polírozott felület a legnépszerűbb felület, mert ez a legfényesebb az összes felület közül. Csodálatosan felvillanyozza a teret fényével, mesterségesen megvilágított helységekben, és rendkívül könnyen karbantartható. Nem kell impregnálni.

Antik

Az Antik felületnek nagyon kellemes a tapintása. Közepes, lágy fényével illik minden igényes belső térbe.

Matt

A matt egy új, divatos felület, mely jellemzője a látható mag textúra alacsonyabb tónusú fénnyel. Meleg, szinte bőrhatású felület, mely tökéletes kiegészítője a családi otthonnak.

Csiszolt

A csiszolt felület előnye a szerkezetében rejlik, melynek köszönhetően csúszásmentes, kellemes, sima tapintású, alacsony fényű. Ezért, kiválóan alkalmas középületekben való felhasználásra.

Pala

A pala felület jellegzetes 3D-s szerkezete nagyon természetes megjelenést eredményez. Karbantartása lényegesen egyszerűbb a csiszolt felületeknél, fénye minimális. Elegáns belső terekhez ajánlott.

Szálcsiszolt Kefélt

Egyedülálló, a teljes felületén látható gömb formájú merítéses szerkezetével. Stílusos beltéri használatra kifejlesztett, fénytelen természetes megjelenésű. Az felületvédelem és folyamatos karbantartás rendkívül fontos a kvarc tulajdonságainak megőrzése érdekében. Különleges felületek alkalmasak beltéri használatra, mint a konyha, mosdópult, munkalap, burkolat, csempe, ablakpárkány. Felhívjuk figyelmét, hogy a speciális felületű táblákat impregnálni kell. A következő termékek alkalmasak impregnálásra: TS Protection (Technistone), Idea Gold (Bellinzoni), Idea Dark (Bellinzoni), Fila MP/90 (Fila), Fila StonePlus (Fila), Nanoinduro (GF Chemie), vagy más termékek hasonló tartalommal.

 

Minősítések

Eredeti Breton technológiával gyártott és illékony vegyületektől mentes termékek. Az anyag alkalmas élelmiszerekkel való érintkezésre. További információk az NSF-nél. TCNA által hitelesített, nulla illékonyságú szerves vegyületet tartalmaz. Több Technistone termék nagy százalékban újrahasznosított anyagokból készül. További információ elérhető: SCS Global Services.

 

Termék karbantartás

A Technistone® anyagok és termékek egyike a legkiválóbb minőségű termékeknek a ma elérhető piacon, de nem korlátok nélküli. Ezen alapelvek és iránymutatások betartásával, a mindennapi használat és a rendszeres karbantartás segít biztosítani a folyamatos hosszú élettartamot és a szépséget. Annak érdekében, hogy biztosíthassa a hosszan tartó fényességet, nem ajánlott, hogy rendszeresen élelmiszereket vagy más termékeket vágjon közvetlenül a felületen Fokozott óvatossággal kell használni a speciális késeket és éles tárgyakat ((steak kés, grill tűk stb.).

Forró tárgyakat nem ajánlott közvetlenül a felületre helyezni. Alátét mindenesetben javasolt.

Forró vas / rozsdamentes acél edények, cigaretta, lámpák, stb. jelentős kárt okozhatnak

Óvatosan bánjon a konyhai eszközökkel és edényekkel, különösen a felület széleinél és sarkainál, hiszen még a legkeményebb kő is megsérülhet a nehéz tárgyak alatt. Folyékony anyagok által okozott foltok esetén (kávé, tea, olaj, gyümölcslé, zöldség lé, vér, konyhai tisztítószerek), a lehető leghamarabb öblítsük le vízzel, vagy ha szükséges valamelyik ajánlott tisztítószerrel tisztítsuk.

Kerülje a sósavat, foszforsavat, nátrium-hidroxidod, hidrogén-peroxidot és egyéb adalékanyagokat tartalmazó tisztítószerek használatát, mert maradandó színelváltozást okozhatnak. (lefolyótisztító, penész és zsíroldószerek stb.)

Tisztíthatjuk a Technistone felületeket nem koncentrált tisztítószerekkel is. Azonban mégis inkább javasoljuk, hogy gyakoribb karbantartásnál az alábbi gyártók termékei közül válasszanak: Technistone (TS Orange tisztább), Fila, Bellinzoni, HG International, Moeller Chemie, Lithofin, Akemi, Lasselsberger, Tenax, stb. Léteznek speciális termékek a piacon, melyek kifejezetten a foltok elleni védelemre vannak kifejlesztve (impregnáló, viaszt tartalmazó termékek). Ajánljuk a TS Protection terméket. Szükséges betartani a gyártók ajánlásait a tisztítószerek használatával kapcsolatban. A tisztítószert minden esetben el kell távolítani a felületről és alaposan le kell öblíteni vízzel.

Takarítás a nagy forgalmú területeken (üzletek, szórakozóhelyek,…)

Általában azt javasoljuk, hogy bízzon meg egy takarítócéget, aki nagy forgalmú helyekre van szakosodva. Ugyanakkor felsorolunk néhányat a legfontosabb szabályok közül:

  • 1. Nagyon piszkos csempék folyamatos tisztításához, csak az ajánlott terméketeket használja, semmilyen kémiai keveréket ne! (lúg, sósav, hipoklorit …).Mielőtt a kiválasztott tisztító vagy védőszert használná (különösen érvényes ipari tisztítószerek a padlótisztítók esetében), mindenképpen próbálja kis egy kis felületen, és csak miután teljesen megszáradt és meggyőződött róla, hogy nem okoz kárt az anyagon használja az egész felületre.
  • 2. A Technistone termékek megóvása érdekében nagy forgalmú területeken, használja az ajánlott impregnáló és védőszereket. Ezeket mindig tiszta, száraz felületre vigye fel.
  • 3. Abban az esetben, ha nagyobb mechanikai terhelés, fokozottabb koptató és folyékony szennyeződésekkel számolunk, tisztító zóna kialakítása ajánlott (lábtörlő) a kvarc felület elé. Különösen a téli időszakban, ez a zóna gyűjti össze a szennyeződések nagy részét, ily módon megóvva a felületet és annak viaszrétegét. Javasoljuk, hogy telepítsen tisztító zónát elsősorban üzletek, irodák, csarnokok, folyosók közvetlen bejárata elé.

Gépi padlótisztítás

Ajánlott felszerelés a mechanikailag kikeményített kvarc felületű padlókhoz- egy-lemezes padlómosó és 200-300 rpm (az összes művelethez), vizes porszívóval vagy vizes elszívóval, nylon párna vaddisznó szőrrel (mosására), fehér PAD LUX (felvitelhez és újra polírozáshoz), micro szálas ronggyal a viasz és impregnálószer felviteléhez Nagy területek tisztításához és karbantartásához, alkalmazzanak erre specializálódott takarítócéget, mely rendelkezik tapasztalattal Technistone vagy egyéb más kvarc felületek karbantartásával.

Különleges felületek

Annak érdekében, hogy megóvja különleges felületeit (szálcsiszolt, csiszolt, pala), használjon a gyártó által ajánlott impregnáló termékek közül. Nagy forgalmú területeken (közterületeken, nyilvános WC, éttermi konyhák, stb.), használjon a gyártó által ajánlott impregnáló terméket. Időről időre, a terhelési színtől függően, szükséges megújítani az impregnálást. Ennek elvégzésére javasoljuk, hogy bízzon meg egy erre szakosodott céget. A védő és impregnálószereket mindig tiszta és száraz felületre vigyük fel, mikro szálas ronggyal. A túlzott mennyiségű szert le kell törölni. Miután a védő vagy impregnáló bevonat megszáradt, polírozza újra a felületet. Ha a polírozást géppel végzi, fontos, hogy csak műszálas korongot használjon, sosem drótszálas korongot!